Sunday, July 5, 2015

на тому березі

Ділюсь враженнями поки теплі.

Це може бути невідомо, але на іншому березі океана вже є Україна. Тихесенько собі, не пригортая зайвої уваги, вона собі існує та процвітає. І саме така Обітованна та ідеалізована, о якій мріють та до якої пробивають густий шар багнюки гумуса небайдужі громадяни на старій землі.

Село Хакстон на півночі від Торонто з вулицями Шеученка та Франка має літній табір Сокіл, на території якого традиційно святкують Івана Купала. Прийнято приїжджати на усі вихідні з палатками.



З цими назвами, вицвівшими прапорами, Торонтійським акцентом тощо укр атмосфера зашкалює - ти потрапляєш на поле, заставлене тентами земляків, під якими смажать шашлики люди звідусіль: Дончани пригощають вином Тернополян, Одесити танцюють дикі танці з Киянами під співи Миколаїва, Львів грає у теніс з Приднестров'ям, волейбол з Пітером... Чого ще можна бажати? Пляж - ну вилитий Гідропарк, де на кожного дорослого десь 2 юних пірата.

Так само на площадки під 2 дозволені палатки ставиться зазвачай 4. Так само є компанії унікумів, які горланять на всю червону руту та далі по списку до світанку посеред храпу навколо; та вітають "слава україні" перших ранкових пташок. Типові коктейлі з усього, що є на столі. Тости за мир. Танці.

Всі свої. Не переказати.

Найголовніше, мабуть, що вранці всі по черзі як прокинулись, мовчки зробили свій внесок в прибирання території після автепаті та лише після пішли на пляж.

Вражає! Мабуть, тут зустрілись саме ті люди. Здається, більшість вже тут. Чекаємо на вас. (сподіваюсь, ніхто не образився).

Чим далі, тим менше тягне назад.

In 1959 the Ukrainian National Federation (UNF) purchased the Pugsly Farm property located on the east halves of Lots 23 and 24 in Hawkestone. The 250 acres were developed to include a children's summer camp, St. John the Baptist Chapel, a 100-home subdivision, summer cabins, and a sports & recreation area where members of the UNF summered on the shores of Lake Simcoe. The property was named Sokil the Ukrainian word for Hawk in reference to the village of Hawkestone. unf photos provided by suwko boryv


No comments:

Post a Comment